Nöttkött bräserat i rött vin

6 pers
Stekpanna; gryta som kan gå i ugnen; ugn 150°

Olivolja 1 + 2 msk
Skivade gula lökar 2 st
Hackade vitlöksklyftor 2 st

Tjockt strimlade grytbitar av oxkött, 1Kg (det går också bra med mager lammstek)

Vetemjöl 2 msk

Rödvin av god kvalité 3 dl

Salvia 3 kvistar

Grönsaks- eller oxbuljong 2dl

Tomatpuré 1 msk

Salt

Peppar

Finhackad persilja
Kokta grönsaker till servering

Använd en stor stekpanna, hetta upp 1 msk olivolja och stek löken och vitlöken på medelhög värme, under omröring, tills löken är mjuk och brynt. Lyft upp och lägg i grytan.

Hetta upp 2 msk olivolja i stekpannan, lägg i köttstrimlorna och stek dem på hög värme under omrörning i 3-4 minuter tills de är brynta runt om. Pudra i mjölet och rör så att det inte bildas klumpar. Krydda med salt och peppar, sänk värmen och tillsätt vinet under omrörning. Låt det koka upp och fortsätt att röra.

Flytta det hela till grytan, försiktigt, och tillsätt salvia, buljong och tomatpuré. Sätt på locket och tillaga mitt i ugnen i 2,5-3 t.

Ta ut grytan ur ugnen och plocka bort salvia. Smaka av med ev mera salt/peppar och strö över persiljan inför serveringen.

Inlägg skapade 64

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
Hoppa till verktygsfältet