Fatimas tomatsås

Hemligheten är att låta såsen puttra länge, i minst 1 timme, så att smaken utvecklas!

1 gul lök

Ca 0,5 dl olivolja

6-8 mogna tomater (gärna kvisttomater), tvättade och hackade

1 vitlöksklyfta

Salt och lite socker

Värm upp olivoljan försiktigt i en teflonkastrull och stek löken och vitlöken tills de är mjuka. Lägg i tomaterna och låt det koka upp under omröring. Sätt på ett lock men utan att det täcker helt, utan det ska finnas plats för fukten att dunsta bort. Fortsätt att röra då och då (tryck gärna tomatbitarna mot kastrullen så att de går sönder allt eftersom). Ta ner värmen successivt, så att den är bara lagom till att hålla såsen puttrande och låt den puttra länge på låg värme. Rör om då och då och tillsätt salt och lite socker (ca 1 tsk) så att smaken bli rundare.

Mot slutet, smaka av med ev mera salt och lite socker.

Om man vill, så kan såsen mixas ner med hjälp av mixerstav.

Är du extra noga, så kan du skålla tomaterna i hetvatten och ta bort skinnet innan du delar dem och gör såsen.

Det är också gott att ha persilja eller basilika i såsen, men bara mot slutet, så att örtens smak bevaras.

Inlägg skapade 64

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
Hoppa till verktygsfältet