Fisk med tomatrisotto och basilikabuljong

Recept från Allt om Mat
600 g gös, eller annan vit fisk, av rygg, med skinn

1 tsk salt

1 krm svartpeppar, nymald

Risotto

250 g cocktailtomater

2 schalottenlökar

1 vitlök, klyfta

1 msk smör

2 dl avorioris

1 dl vitt vin

2 dl tomatjuice

5 dl vatten

2 msk kycklingfond

25 g smör

2 dl parmesanost, riven

Basilikabuljong

1 kruka basilikablad

0,5 vitlök, klyfta, finhackad

25 g smör

1,5 dl kycklingbuljong, av fond

Basilikabuljongen: Lägg basilikablad, vitlök och smör i en mixer och häll på

het buljong. Kör ca 30 sek eller tills buljongen fått en fin grön färg. Ställ åt

sidan.

Sätt ugnen på 150°.

Risotton: Snitta och skålla körsbärstomaterna 5 sek i kokande vatten. Häll

av vattnet och kyl dem i kallt vatten och dra av skalet och halvera tomaterna.

Ställ åt sidan.

Finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp smör i en rymlig kastrull, fräs

ris och lök under omrörning ca 1 min. Häll i vinet och låt koka in och

blanda sedan i tomatjuicen och rör om, sänk värmen.

Blanda vattnet med kycklingfonden i en tillbringare. Sjud risotton på

medelvärme, rör och späd lite åt gången (ca 1 dl) med kycklingbuljong tills

all buljong har kokat in. Det tar ca 20 min tills risotton är klar. Blanda i

parmesanost och smör samt de halverade cocktailtomaterna. Håll varmt

medan fisken lagas.

Skär fiskfiléerna i 4 lika stora bitar. Salta och peppra och stek dem hastigt i

smör i het panna. Lägg över i en ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 8

min.

Servera risotton med fisken och basilikabuljongen runt om.

Garnera med några rucolablad.

Inlägg skapade 64

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
Hoppa till verktygsfältet