Enkel vit chokladglass med champagnesabayonne

(fyra personer)

Ingredienser till chokladglassen

  • 2 dl vispgrädde.
  • 100 g vit choklad.
  • 1 ägg.

Vispa grädden lätt. Hacka och smält den vita chokladen över vattenbad rör om hela tiden så att inte chokladen bränns eller blir grynig. Tag av från värmen och rör hastigt i ägget och den vispade grädden. Häll upp i höga skålar och ställ i frysen (3–4 timmar).

Ingredienser till champagnesabayonne

  • 3 äggulor.
  • ¾ dl strösocker.
  • 1 dl champagne.

Vispa äggulor, socker och champagne till ett skum i en rostfri bunke. Placera bunken över ett vattenbad med kokande vatten och vispa kraftigt tills blandningen tjocknar. Tag av från värmen och fortsätt därefter vispa tills sabayonnen är helt kall.

Konstruktion och dekoration

Tag ut glassen från frysen och häll lämplig mängd sabayonne ovanpå glassen. Strö över ett finhackat grus av frystorkade hallon och jordgubbar. Konstruera därefter spett med chokladdoppade färska jordgubbar och hallon enligt följande:

  • Smält 75 g vit eller mörk choklad i ett vattenbad.
  • Doppa en eller två jordgubbar per portion i den varma chokladen och låt svalna.
  • Trä jordgubbarna (den ena av dessa kan med fördel delas först) tillsammans med ett eller flera stora färska hallon på spettet och sätt detta direkt i skålen.
Inlägg skapade 64

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
Hoppa till verktygsfältet