Risotto med räkor

Ingredienser:

4 portioner

300g räkor (skalade)

3 dl avorioris

1 st gul lök, finhackad

2 st pressade vitlöksklyftor

3 msk rapsolja

1 l vatten + 1 hönsbuljongtärning

2 dl vit vin

1 tsk salt

1 dl mellangrädde

1 msk riven ingefära

1.5 dl riven parmesanost

1 st morot skuren i tunna stavar

1  liten purjolök, strimlad

Koka upp vatten och buljongtärning. Fräs riset med lök och vitlök i oljan. Rör i 1 tsk salt i risblandningen. Tillsätt vinet och låt koka in. Tillsätt sedan ett par deciliter av buljongen och låt den koka in i riset under omrörning då och då. Tillsätt sedan växelvis resten av buljongen och grädden, lite i taget och koka in vartefter tills risotton är lagom krämig. Smaka av med ingefära, parmesanost och salt. Rör i morotsstavar och purjolök. Blanda till sist i räkorna.

Inlägg skapade 64

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
Hoppa till verktygsfältet