Ingredienser:
4 portioner
300g räkor (skalade)
3 dl avorioris
1 st gul lök, finhackad
2 st pressade vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
1 l vatten + 1 hönsbuljongtärning
2 dl vit vin
1 tsk salt
1 dl mellangrädde
1 msk riven ingefära
1.5 dl riven parmesanost
1 st morot skuren i tunna stavar
1 liten purjolök, strimlad
Koka upp vatten och buljongtärning. Fräs riset med lök och vitlök i oljan. Rör i 1 tsk salt i risblandningen. Tillsätt vinet och låt koka in. Tillsätt sedan ett par deciliter av buljongen och låt den koka in i riset under omrörning då och då. Tillsätt sedan växelvis resten av buljongen och grädden, lite i taget och koka in vartefter tills risotton är lagom krämig. Smaka av med ingefära, parmesanost och salt. Rör i morotsstavar och purjolök. Blanda till sist i räkorna.
Leave a Reply