Karins morot- och apelsinsoppa

  1. 1 gul lök, hackas
  2. 2-3 schalottenlökar hackas (skall utgöra lika stor mängd som gul lök)
  3. 2-3 vitlöksklyftor, skivas tunt
  4. Bryn i ordentligt med smör.
  5. Tillsätt 1 kg skivade morötter och två buljongtärningar (grönsak) samt 1 liter vatten.
  6. Låt koka på medelvärme 20 minuter. 
  7. Mixa med stav. 
  8. Tillsätt 2,5 dl färskpressad blodapelsinjuice (alt. clementin eller vanlig apelsin) samt en stor skvätt vitt torrt vin.
  9. Värm
  10. Toppa med färsk timjan och tryffelolja.
  11. Servera gärna med ett nybakat bröd.
Inlägg skapade 64

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
Hoppa till verktygsfältet