Louises carpaccio

  • 1 liten påse ruccola
  • 1/2-1 rödlök, finhackas
  • Två nävar valnötter
  • 1 burk små kapris, friteras i rapsolja, skall vara riktigt frasiga.
  • 300 gr älgkött (innanlår/filé) – viktigt med handhygien och noggrann hantering av köttet. Inhandlas från chark/delikatessbutik/slaktare (ej färdigförpackat ur kyldisk). Viktigt att vid inköp berättar att det skall vara till carpaccio/ätas rått. Vid tillgång till egenjagat älgkött fryses det först, tinas sedan upp i kyl, putsas, bryns i helt stycke på hög värme för att få en yta runt om. Låt det vila och skiva det därefter i tunna skivor. 
  • 1 näve riven parmesan
  • Dijonmajonäs (gör majonäs enl. grundrecept med rapsolja och äggula tillsätt några matskedar dijonsenap efter tycke och smak)

2 pers

  1. Se beredning av köttet enl ovan. Om man önskar veg. kan köttet med fördel bytas ut till kokta skivade rödbetor.
  2. Sprid ut ruccolan på tallrikar
  3. Lägg på skivorna med köttet/rödbetorna ovanpå
  4. Strö över den finhackade rödlöken
  5. Strö över valnötter
  6. Strö över parmesan
  7. Spritsa ut dijonmajonäsen i små duttar
  8. Strö över friterad kapris
  9. Krydda med svartpeppar från kvarn
  10. Njut!
Inlägg skapade 64

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
Hoppa till verktygsfältet