- 1 liten påse ruccola
- 1/2-1 rödlök, finhackas
- Två nävar valnötter
- 1 burk små kapris, friteras i rapsolja, skall vara riktigt frasiga.
- 300 gr älgkött (innanlår/filé) – viktigt med handhygien och noggrann hantering av köttet. Inhandlas från chark/delikatessbutik/slaktare (ej färdigförpackat ur kyldisk). Viktigt att vid inköp berättar att det skall vara till carpaccio/ätas rått. Vid tillgång till egenjagat älgkött fryses det först, tinas sedan upp i kyl, putsas, bryns i helt stycke på hög värme för att få en yta runt om. Låt det vila och skiva det därefter i tunna skivor.
- 1 näve riven parmesan
- Dijonmajonäs (gör majonäs enl. grundrecept med rapsolja och äggula tillsätt några matskedar dijonsenap efter tycke och smak)
2 pers
- Se beredning av köttet enl ovan. Om man önskar veg. kan köttet med fördel bytas ut till kokta skivade rödbetor.
- Sprid ut ruccolan på tallrikar
- Lägg på skivorna med köttet/rödbetorna ovanpå
- Strö över den finhackade rödlöken
- Strö över valnötter
- Strö över parmesan
- Spritsa ut dijonmajonäsen i små duttar
- Strö över friterad kapris
- Krydda med svartpeppar från kvarn
- Njut!
Leave a Reply