Pasta (t ex linguine – så hette typen av spaghetti som jag inte kunde komma på!) typ 500 g
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 burk blandade oliver (”olivmix”) utan kärnor
2 burkar krossade tomater av god kvalitet
1 liten burk sardellfiléer
1 burk kapris
Färsk persilja
Parmesanost
Olivolja
Finhacka vitlöken, finhacka chilin (ta bort kärnorna), grovhacka oliverna
Fräs vitlök och chili i olivolja i en lämplig kastrull (2-3 min), tillsätt sardellerna och låt dem smälta
Tillsätt sedan krossade tomaterna, oliver och kapris och låt puttra (minst 30 min gärna längre, om ”långkok” så kan lock läggas på kastrullen)
Koka pastan, häll bort vattnet
Vänd såsen i
pastan, strö över hackad färsk persilja
Till pastan: riven parmesanost och gärna en god sallad
Leave a Reply