Pasta puttanesca

Pasta (t ex linguine – så hette typen av spaghetti som jag inte kunde komma på!) typ 500 g

3 vitlöksklyftor

1 röd chili

1 burk blandade oliver (”olivmix”) utan kärnor

2 burkar krossade tomater av god kvalitet

1 liten burk sardellfiléer

1 burk kapris

Färsk persilja

Parmesanost

Olivolja

Finhacka vitlöken, finhacka chilin (ta bort kärnorna), grovhacka oliverna

Fräs vitlök och chili i olivolja i en lämplig kastrull (2-3 min), tillsätt sardellerna och låt dem smälta

Tillsätt sedan krossade tomaterna, oliver och kapris och låt puttra (minst 30 min gärna längre, om ”långkok” så kan lock läggas på kastrullen)

Koka pastan, häll bort vattnet

Vänd såsen i pastan, strö över hackad färsk persilja Till pastan: riven parmesanost och gärna en god sallad

Inlägg skapade 64

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
Hoppa till verktygsfältet