(Spagetti med vitlök, olivolja och chili), 4 personer
400g spagetti av bra kvalité
6 vitlöksklyftor (skivade)
0.75-1 dl olivolja
6-8 peperoncino (=små torkade chili, eller en hackad, färsk röd chili typ spansk peppar)
Bladpersilja (ungefär 2 msk hackad)
Flingsalt
Koka spagettin al dente (någon minut kortare än den angivna koktiden). Fräs den skivade vitlöken på svag värme i olivoljan i en stekpanna utan att den tar färg och tillsätt den smulade peperoncinon (eller hackade chilin) och lite flingsalt när några minuter är kvar på pastans koktid. Ta av lite av pastavattnet, låt spagettin rinna av och tillsätt den till stekpannan med vitlök och chili, tillsätt lite av pastavattnet och låt koka ihop snabbt. Blanda i persiljan och servera, gärna med en sallad till.
Leave a Reply