6 personer, (originalet från Allt om Mat)
Rabarbersoppa
500 g | späd rabarber |
2 | gelatinblad |
3 dl | vatten |
3 dl | strösocker |
1 1/2 msk | finhackad rosmarin |
Biskvier (ca 40)
100 g | mandelmassa |
1/2 dl | strösocker |
1 liten | äggvita (25 g) |
Tillbehör
2 dl | vispgrädde |
20 min+tid för soppan att stelna
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Ansa, skala rabarbern och skär den i 0.5 cm tjocka skivor.
Blanda vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Låt sockerlagen svalna ca 10 min. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i lagen. Strö rosmarinen över rabarbern och häll på lagen. Ställ i kylen ca 8 timmar eller över natt.
Sätt ugnen på 200°C. Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt äggvitan och rör till en jämn smet. Klicka ut eller spritsa små biskvier på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 7 min, tills de stelnat på ytan och fått fin färg. Låt biskvierna kallna på galler.
Fördela rabarbern och soppan i portionsskålar eller djupa små tallrikar. Lättvispa grädden. Klicka den på soppan och garnera med biskvier.
Leave a Reply