Rabarbersoppa med rosmarin

6 personer, (originalet från Allt om Mat)

Rabarbersoppa

500 g späd rabarber
2 gelatinblad
3 dl vatten
3 dl strösocker
1 1/2 msk finhackad rosmarin

Biskvier (ca 40)

100 g mandelmassa
1/2 dl strösocker
1 liten äggvita (25 g)

Tillbehör

2 dl vispgrädde

20 min+tid för soppan att stelna

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Ansa, skala rabarbern och skär den i 0.5 cm tjocka skivor.

Blanda vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Låt sockerlagen svalna ca 10 min. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i lagen. Strö rosmarinen över rabarbern och häll på lagen. Ställ i kylen ca 8 timmar eller över natt.

Sätt ugnen på 200°C. Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt äggvitan och rör till en jämn smet. Klicka ut eller spritsa små biskvier på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 7 min, tills de stelnat på ytan och fått fin färg. Låt biskvierna kallna på galler.

Fördela rabarbern och soppan i portionsskålar eller djupa små tallrikar. Lättvispa grädden. Klicka den på soppan och garnera med biskvier.

Inlägg skapade 64

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
Hoppa till verktygsfältet