Prästostpanerad abborre med löjromssås och färskpotatis

För 4 personer:

Ingredienser

600 g abborrfilé, byxad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
100 g prästost, lagrad eller västerbottensost
2 dl panko, japanskt ströbröd
1 ägg
25 g smör

Löjromssås:

80 g löjrom
2 dl crème fraiche
1 msk gräslök, hackad
2 msk dill, hackad
1 tsk citronskal, rivet
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

750 g färskpotatis
100 g rädisor
100 g sockerärter
1 msk smör
100 g bladspenat
2 krm salt

Garnering:

dill

Gör så här:

  1. Strö salt och peppar på abborrfiléerna. Riv osten och blanda med panko på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Vänd abborren i ägg och sedan i ost- och pankoblandningen. Låt stå ca 10 min.
  2. Löjromssås: Blanda crème fraiche, gräslök, dill, citronskal och löjrom. Krydda med salt och peppar.
  3. Borsta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Halvera rädisorna. Stek rädisor och sockerärter i smör ca 2 min. Vänd ner spenaten och strö på salt.
  4. Stek abborren i smör ca 1 minut på varje sida. Servera nystekt med löjromssås, potatis och grönsaker. Garnera med dill.
Inlägg skapade 64

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
Hoppa till verktygsfältet