För 4 personer:
Ingredienser
600 g | abborrfilé, byxad |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
100 g | prästost, lagrad eller västerbottensost |
2 dl | panko, japanskt ströbröd |
1 | ägg |
25 g | smör |
Löjromssås:
80 g | löjrom |
2 dl | crème fraiche |
1 msk | gräslök, hackad |
2 msk | dill, hackad |
1 tsk | citronskal, rivet |
1 krm | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
Tillbehör:
750 g | färskpotatis |
100 g | rädisor |
100 g | sockerärter |
1 msk | smör |
100 g | bladspenat |
2 krm | salt |
Garnering:
dill |
Gör så här:
- Strö salt och peppar på abborrfiléerna. Riv osten och blanda med panko på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Vänd abborren i ägg och sedan i ost- och pankoblandningen. Låt stå ca 10 min.
- Löjromssås: Blanda crème fraiche, gräslök, dill, citronskal och löjrom. Krydda med salt och peppar.
- Borsta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Halvera rädisorna. Stek rädisor och sockerärter i smör ca 2 min. Vänd ner spenaten och strö på salt.
- Stek abborren i smör ca 1 minut på varje sida. Servera nystekt med löjromssås, potatis och grönsaker. Garnera med dill.
Leave a Reply