tillagningstid 10-15 min; 3-4 portioner
1 fint hackad gul lök (eller silverlök)
2-4 fint hackad vitlöksklyftor
Svartpeppar (eller pepparmix)
Olivolja
1 L vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
4 st tunt skivade amadinpotatisar (gärna skalet kvar)
Knäckebröd (normalgräddat)
Riven parmesanost
2-4 msk fint hackad gräslök
Timjan
1-2 tsk honung
En skvätt citron eller vinäger
Sätt ugnen på 200 grader. Stek gul lök ensamt i olivolja tills den bleknat, tillsätt därefter vitlök och stek tills vitlöken eller löken börjar få lite färg, tillsätt peppar och bryn ytterligare några sekunder. Häll därefter vattnet och tillsätt grönsaksbuljongtärningarna samt potatisskivorna. Låt koka långsamt.
Riv parmesanosten på Knäckebröd (gör två per person, de är berondeframkallande), ställ brödet på bakplåtspapper på en plåt i ca 2-4 min (klart när knäckebrödet och parmesanosten har fått lite färg). Man kan med en smörkniv låta ett mycket tunt lager smör smälta ovanpå parmesanosten.
Nu bör soppan vara klar, testa potatisen med en sticka (ha gärna kvar lite tuggmotstånd). Smaka av med gräslöken, en aning honung, citron (eller vinäger) och timjan.
Nu är du redo att servera soppan med parmesanknäcket.
Leave a Reply