Kolasås på en höft

En klick smör som smälter i en tjockbottnad panna, tillsätt så mycket socker under omrörning, så att det blir som en lös gröt. Tillsätt därefter lika mycket ljus sirap som du behövde socker. Koka ca 10 min tills de vita bubblorna blir tjockare och större och börjar få en mer mörk färg. Tillsätt någon/ra matsked/ar mjölk (var försiktig när du tillsätter det, eftersom det börjar bubbla häftigt när du gör detta), kan koka några minuter till. Smaka av med lite vaniljsocker, kakao och en nypa salt. Låt svalna lite och häll sedan över glass och beroende på hur länge du kokat och hur mycket mjölk du tillsatt har du en kolasås som stelnar precis så som du vill ha den.

Inlägg skapade 64

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
Hoppa till verktygsfältet