Marängkrans med färska bär (från Elle mat och vin Juni/Juli 2020)

Maräng

5 äggvitor

2,5 dl strösocker

1 tsk vitvinsvinäger

Vispa äggvitorna, tillsätt sockret – lite i taget och vispa emellan

Tillsätt vinäger och vispa lite till

Gör en krans på en plåt med bakplåtspapper (jag spritsade)

Grädda mitt i ugnen på 120 grader (du sänker alltså temperaturen när du stoppar in plåten) i en timme.

Slå av ugnen och låt marängkransen stå kvar tills den svalnat helt.

Topping: 

5 dl vispad grädde (jag spritsade ut den)
Bär, t ex jordgubbar, hallon, blåbär
Zest från en lime.

Inlägg skapade 64

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
Hoppa till verktygsfältet