Squashsoppa med basilika

Efter original fr. Allt om mat

2 små squash, ansad och skurna i mindre bitar

1 purjolök, skivad

2 vitlöksklyftor, skivade

1 kruka basilika, hackad

2 msk olivolja

6-8 dl vatten

2 buljongtärningar (grönsaks eller höns)

1 dl grädde

Salt och peppar, gärna nymald svartpeppar

 

Fräs vitlöken, purjlöken, basilika och squashen i olivoljan i ca 5 min.

Tillsätt del av vatten och smulad buljongtärningar och koka ca 10 min. Mixa upp med mixerstaven, värm upp igen och tillsätt grädden, lite mera vatten, ev salt och smaka av med peppar.

 

Servera med bröd och t ex Västerbottensost. Det är gott att ha i soppan brödkrutonger, hackade nötter och/eller lite stekt bacon.

Inlägg skapade 64

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
Hoppa till verktygsfältet