Avancerade recept

Marängkrans med färska bär (från Elle mat och vin Juni/Juli 2020)

Maräng 5 äggvitor 2,5 dl strösocker 1 tsk vitvinsvinäger Vispa äggvitorna, tillsätt sockret – lite i taget och vispa emellan Tillsätt vinäger och vispa lite till Gör en krans på en plåt med bakplåtspapper (jag spritsade) Grädda mitt i ugnen på 120 grader (du sänker alltså temperaturen när du stoppar ...
Read more

Prästostpanerad abborre med löjromssås och färskpotatis

För 4 personer: Ingredienser 600 g abborrfilé, byxad 1 tsk salt 1 krm svartpeppar, nymald 100 g prästost, lagrad eller västerbottensost 2 dl panko, japanskt ströbröd 1 ägg 25 g smör Löjromssås: 80 g löjrom 2 dl crème fraiche 1 msk gräslök, hackad 2 msk dill, hackad 1 tsk citronskal, ...
Read more

Rimmad torsk med vinbärsbräserad fänkål, sojabönskräm och forellrom

Fisken får fin konsistens och jämn sälta genom rimning. Den lena sojabönskrämen har viss sötma och nötighet från både bönor och solrosolja. Fantastisk god! _ad_network.desktop.bt – Mat 4 pers INGREDIENSER Rimmad torsk 800 g torskfilé, gärna ryggbit 3 dl vatten 2 msk salt 2 msk pressad citron 2 msk smör ...
Read more

Rabarbersoppa med rosmarin

6 personer, (originalet från Allt om Mat) Rabarbersoppa 500 g späd rabarber 2 gelatinblad 3 dl vatten 3 dl strösocker 1 1/2 msk finhackad rosmarin Biskvier (ca 40) 100 g mandelmassa 1/2 dl strösocker 1 liten äggvita (25 g) Tillbehör 2 dl vispgrädde 20 min+tid för soppan att stelna Lägg ...
Read more

Pappas chili (och paste)

(Grundreceptet publicerades i tidningen Buffé 2001 och kallades “Pitstop Route 66 Chili”) Rosta 20 grovt hackade vitlöksklyftor (2 vitlökar eller 10 Solo vitlökar) i 1,5dl olivolja i en 10 l kastrull. Tillsätt 200g tärnat bacon , rör om några minuter Blanda ner 4 grovt hackade gula lökar, 5 urkärnade och ...
Read more

Helenas vedugnspizza och foccacia

4 pizzor Dag1: Deg 680 g mjöl (Caputo 00 eller Tipo 00 mjöl) 400 g 19-gradigt vatten 0.4g jäst 20 g salt Lös upp saltet i det 19-gradiga vattnet, tillsätt lite av mjölet och sedan jästen och blanda så att jästen löser sig. Blanda i resten av mjölet så att ...
Read more

Pasta puttanesca

Pasta (t ex linguine – så hette typen av spaghetti som jag inte kunde komma på!) typ 500 g 3 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 burk blandade oliver (”olivmix”) utan kärnor 2 burkar krossade tomater av god kvalitet 1 liten burk sardellfiléer 1 burk kapris Färsk persilja Parmesanost Olivolja Finhacka ...
Read more

Bagels

(recept fr Allt om mat) 25 g jäst 5 dl vatten 37°C 2 msk vit baksirap 2 tsk salt 13 dl vetemjöl special Smula ner jästen och lös upp i vatten + salt + sirap. Arbeta ner mjölet lite i taget och knåda väl i ca 5 min. Låt jäsa ...
Read more

Louises carpaccio

1 liten påse ruccola1/2-1 rödlök, finhackasTvå nävar valnötter1 burk små kapris, friteras i rapsolja, skall vara riktigt frasiga.300 gr älgkött (innanlår/filé) – viktigt med handhygien och noggrann hantering av köttet. Inhandlas från chark/delikatessbutik/slaktare (ej färdigförpackat ur kyldisk). Viktigt att vid inköp berättar att det skall vara till carpaccio/ätas rått. Vid tillgång ...
Read more

Magnus Wok

Riv en hel bit färsk ingefära och blanda med cirka 1 dl kinesisk soja och lite sesamolja Koka nudlar Hetta upp olja i wokpannan (raps eller oliv) Lägg i vitlök och färsk chili Lägg i skalade räkor. Lägg åt sidan när de har wokats en stund så det inte blir ...
Read more

Risotto med citronzest

Mina bästa tips: Välj arborioris av godkvalité. Värm upp vinet en kort stund i mikron innan du häller i det i kastrullen. Håll buljongen varm under tiden och låt varje skvätt buljong koka in nästan helt innan du häller i mera buljongen. Tvätta citronen väl och gnugga skalen med lite ...
Read more

Risotto med räkor

Ingredienser: 4 portioner 300g räkor (skalade) 3 dl avorioris 1 st gul lök, finhackad 2 st pressade vitlöksklyftor 3 msk rapsolja 1 l vatten + 1 hönsbuljongtärning 2 dl vit vin 1 tsk salt 1 dl mellangrädde 1 msk riven ingefära 1.5 dl riven parmesanost 1 st morot skuren i ...
Read more

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
Hoppa till verktygsfältet